Dutch article in E-totaal magazine about Quectels BG96 LTE Cat-M1 module and Cat NB-IoT

LTE Cat M1 en Cat NB-IoT in één behuizing: de BG96

Quectel heeft in de BG96 als eerste de nieuwste technologieën samengevoegd waardoor de gebruiker veel flexibiliteit krijgt. Het gaat hier om LTE Cat M1, Narrow Band IoT en GPRS in één.

De BG96 is een LPWA-module die door zijn veelzijdigheid nog meer IoT-toepassingen mogelijk maakt. De module ondersteunt zowel LTE Cat M1 als NB-IoT en maakt het zelfs mogelijk terug te vallen op GPRS in gebieden waar de nieuwste technologieën nog niet beschikbaar zijn. Door deze veelzijdigheid is de BG96 wereldwijd inzetbaar en goed toe te passen in mobiele applicaties. Het stroomverbruik is gering bij een desondanks hoge datarate van 375 kbps. Dankzij de compatibiliteit met andere Quectel-modules UG95 (UMTS), M95 (GSM/GPRS), EG95 (LTE) en BC95 (NB-IoT) biedt deze oplossing veel flexibiliteit terwijl tegelijk de kosten beheersbaar blijven. De compacte SMT-behuizing (22,5 x 26,5 mm) maakt toepassing mogelijk in kleine Internet of Things-applicaties (ook batterijgevoede applicaties: het stroomverbruik bedraagt slechts 8 µA in de PSM-modus). De module kan via het datanetwerk een firmware-update ontvangen; optioneel is de BG96 verkrijgbaar met GNSS (GPS, Glonass, Galileo, QZSS enzovoort) wat in veel IoT-applicaties goed van pas kan komen.

Via het telecom-netwerk kan gecommuniceerd worden via de protocollen UDP, PPP en TCP, zodat gegevens gemakkelijk naar een backoffice gehaald kunnen worden. En met de interne industriële bussen en I/O's (I2C, ISP, ADC, GPIO, UART) is eenvoudige communicatie en uitlezing van sensoren mogelijk. Er zijn drivers beschikbaar om via USB met verschillende versies van Linux, Windows, Windows CE en Android te communiceren.

De BG96 van Quectel kan in een grote verscheidenheid van applicaties worden toegepast; te denken valt aan smart-metering, track&trace, vending, datalogging en sensor-nodes.

Artikel

 

 

Ongezoet | Mobile Ongezoet | Web Ongezoet | Social Media
Ongezoet, een cross digitaal bureau Ongezoet, een cross digitaal bureau